Aktualno

Shermanovo popotovanje: od rešenčka do pasjega terapevta

Sherman je rešenček, ki sta ga Billy in Joy Caer iz zavetišča sprejela v svoj dom v najbolj težavnem obdobju njunega življenja.

Leta 2012 sta se zakonca Joy in Billy Caer znašla v trenutku življenja, ko se je zdelo, da se vse podira. Billy je izvedel, da ima možganski tumor in da mora na operacijo. V tistem obdobju jima je umrl še dolgoletni pasji prijatelj Bubba.

Kmalu po Billyjevi operaciji sta se zakonca odločila, da se ustavita v bližnjem zavetišču za zapuščene živali. Billy je še okreval po operaciji in se je tako usedel v predprostor, medtem ko se je Joy sprehodila po zavetišču. Ko se je vrnila k možu, je zagledala čudovit prizor. Billy je v naročju držal kužka in bil presrečen. Medtem, ko je sama po zavetišču iskala popolnega kužka, ju je ta našel kar sam. Ime mu je bilo Sherman.

Odpeljala sta ga domov in pričelo se je čudovito prijateljstvo. Sherman je bil v veliko oporo Billyju pri njegovem okrevanju. ”Sherman je v najin dom zopet prinesel življenje in poskrbel, da se nisva preveč smilila sama sebi,” je iskreno za akc.org spregovorila Joy. Z Billyjem sta bila presenečena, kako pomirjujoče deluje Sherman na ljudi in koliko veselja prinaša, zato sta pričela razmišljati, ali bi morda kot terapevtski kuža lahko pomagal še komu.

Joy in Sherman sta naredila tečaj za terapevtski par in pričela z delom po bolnišnicah. Kamorkoli je prišel, vsepovsod je s seboj prinesel sonce, veselje in dobro energijo. Kar dolgo je opravljal svoje poslanstvo, preden si je zaslužil upokojitev in malce bolj umirjeno življenje. Kljub temu pa je tudi v svojem okolišu nadaljeval s tistim, kar je najbolj znal – risal je nasmehe na obraze vseh sosedov.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.