Škandal: lastnica zavetišča doma skrivala številna trupla mačk in psov

9. junija, 2022

V Južni Karolini v ZDA odmeva pravi škandal. Pri dobro znani “ljubiteljici živali”, ki je bila tudi direktorica lokalnega zavetišča, je policija našla številna trupla živali.

Odkrili so 28 mrtvih psov in 2 mrtvi mački – v kletkah, v svojih iztrebkih. Doma pri lastnici in direktorici neprofitnega društva za živali GROWL.

Kot poročajo ameriški mediji, so preiskovalci prišli k njej na obisk 22. maja, ko je sosed poročal o čudnem vonju. kot je povedal lokalni šerif je bilo to, kar so odkrili, grozljivo in srce parajoče.

Izdala je skupnost in – nebogljene živali

“To je oseba, ki ji je skupnost zaupala skrb za živali, da bo tem živalim našla dom. Izdala je zaupanje ljudi in izdala zaupanje teh nedolžnih bitij, ki so se zanašala le na njo,” je dejal.

Kot pravi policija, so bili očitno psi in mačke zanemarjeni – in verjetno kar nekaj časa zaprti in pozabljeni v hiši, preden so umrli. Najverjetneje zaradi lakote in dehidracije. Ko so jih našli, so njihova trupelca že razpadala.

Žensko so že aretirali, preiskujejo pa še nečedne posle njene organizacije, ki naj bi bila neprofitna, a kot kaže je tudi tu vmes goljufija.