Skrbnik ostarelo psičko odvrgel v reko, na povodec pa privezal težko skalo

Epilog dobiva zgodba, ki se je lanskega januarja zgodila v Angliji. Skrbnik je psičko odvrgel v reko, na njen povodec pa privezal težko skalo.

K sreči je mimo psičke, ki ji je ime Bella in je danes stara 12 let, prišla sprehajalka Jane Harper. Ko je zagledala Bello, se je ta tresla kot šiba na vodi, ven iz reke pa je gledala samo še glava. Skočila je v vodo in jo povlekla ven.

Jane je poklicala policijo, ki je Bello hitro odpeljala k veterinarju. Ta je dejal, da bi seniorka zagotovo poginila, če takrat ne bi mimo prišla Jane in jo rešila, kajti časa ni več imela veliko.

Čeprav so bile prve napovedi za ostarelo in bolno Bello slabe, se je izkazala kot neverjetna borka in po 14-mesečnem okrevanju prerojena išče nov dom. Njenega bivšega skrbnika so izsledili veterinarji preko mikročipa in podatke predali policiji.

Te dni zgodba dobiva epilog, saj je bil njen prejšnji lastnik ‘obsojen’ na 12 mesecev družbeno koristnega dela, plačati mora slabih 300 funtov stroškov in 3 leta ne sme imeti v skrbništvu psa.