Aktualno

Slep zlati prinašalec ima svojega vodnika – mladička iste pasme

Tao & Oko (@tao_mr_winky) • Instagram
Tao je 10-letni  zlati prinašalec, ki je zaradi glavkoma v enem letu izgubil obe očesi. Skozi življenje mu danes pomaga najboljši prijatelj.

Običajno je tako, da imajo slepi ljudje svoje pse vodnike. V tej zgodbi pa ima svojega pasjega vodnika desetletni pes Tao. Vodniku je ime Oko in ko sta se spoznala, je bil star šele 11 mesecev. Čeprav je še vedno v procesu šolanja, že sedaj ogromno pomaga Tau, s katerim sta postala nerazdružljiva.

Tao & Oko (@tao_mr_winky) • Instagram

Vse skupaj se je pričelo dogajati nekega dne, ko je skrbnica Melanie opazila, da se Tao nenavadno praska po očesu. Peljala ga je k veterinarju, kjer so kaj hitro postavili diagnozo ter povedali, da mu morajo odstraniti eno oko, drugega pa, da bo izgubil tudi kmalu. To se je res zgodilo že po 11 mesecih.

Tao & Oko (@tao_mr_winky) • Instagram

V vmesnem obdobju je Melanie kar se da pripravljala Tao-a na življenje v temi, toda ko je prišel ta trenutek, je bilo vse skupaj zelo težko. Odločili so se, da v dom sprejmejo mladička iste pasme, zlatega prinašalca ter poskusijo, kako bi lahko on pomagal njihovemu Tau. Oko se je zelo izkazal in precej hitro pokazal, da bo znal Tau olajšati življenje in mu pomagati.

Tao & Oko (@tao_mr_winky) • Instagram

Postal je njegov navigator, pes vodnik. Oko se dobro zaveda, kakšne omejitve ima Tao. Ujela sta se v vseh pogledih in sta neverjetno navezana eden na drugega. O tem še najboljše govorijo fotografije. Prelepo.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.