Teja in švicarska ovčarka Shaya

Foto: Anja Kosi
Tejo sem spoznala preko socialnega omrežja, saj ji življenje bogati tri letna švicarska ovčarka Shaya, ki je tudi mlajša sestrica moje ovčarke Sky.

Pred kratkim sem ju imela končno priložnost spoznati, saj sta k meni prišli na fotografiranje, istočasno pa sta se psički imeli možnost spoznati in podružiti.

Teja je povedala, da so imeli prej celo življenje nemške ovčarje in da prepričati starše za švicarskega ni bila lahka naloga. Zaradi pogostosti pasme nemški ovčar se je Teja zaljubila v njihovega manj znanega sorodnika. Svoje odločitve ni niti enkrat obžalovala.

Tako je v njen dom prišla Shaya, zdaj stara tri leta ki je izredno cartljiva, nežna in pametna psička. Teja s ponosom pove, da jo lahko povsod sprehaja brez povodca in ji sto odstotno zaupa. Njen oče hodi z njo celo s kolesom, Shaya pa z veseljem teče ob njem. S Shayo sta ogromno v naravi, obiskujeta jezera, hribe in potočke. Obiskovali sta tudi dve pasji šoli, s pomočjo katerih je Teji uspelo psičko vzgojiti v vzorno pripadnico svoje pasme. Seveda včasih pokaže tudi svoj trmasti švicarski značaj, drugače pa z njo nima večjih težav, pove sogovornica.

ravi, da si sploh ne zna več predstavljati življenja v katerem ne bi bilo Shaye.

Med fotografiranjem sem lahko začutila njuno povezanost, ljubezen in vez, ki sta jo uspeli zgraditi. Teja izžareva nadvse pozitivno energijo in tudi ko je Shaya po svoje trmarila, je ohranila pozitivno vzdušje in s humorjem sprejela izziv. Tako je fotografiranje potekalo uspešno in z obilo pozitive.

Psi so resnično čudovita bitja, kako nas zbližajo in poskrbijo da spoznavamo nove ljudi, tako se stkejo močna in življenjska prijateljstva.

Anja Kosi