Aktualno Pasme

Trenerka psov objavila 5 pasem, ki niso primerne za začetnike

Karlee Stark je trenerka psov, ki redno objavlja na TikTok platformi. Nedavno je objavila vsebino na temo izbire pasme psa za vse, ki bodo psa imeli prvič

Odgovorna vzreja psov prinaša eno prednost – to je določena mera predvidljivosti tako videza kot karakterja pasme, vendar pa je še vedno treba pogledati tudi vsakega mladička posebej.

Trenerka verjame, da so pasme, ki so bolj in tiste, ki so manj primerne za “pasje začetnike”.

Kaj vse se moramo vprašati pred posvojitvijo ali nakupom psa?

To so pasme, ki po mnenju trenerke niso primerne za začetnike:

Haski

Kot pravi, so haskiji glasni, imajo ogromno energije, potrebujejo šolanje in “delo” – torej naloge, ki jih morajo opravljati, ob tem pa še puščajo veliko dlake. Zaradi vsega tega je zanje bolje imeti nekaj več izkušenj.

Nemški ovčar

Tudi ovčarji potrebujejo delo in vodnika z izkušnjami, pove.

Belgijski ovčar Malinois

Kot pravi, je ta pasma kot nemški ovčar krat dva  s ščepcem “psiho”, kot se je izrazila trenerka. Od ena do 10 bi to pasmo priporočila začetnikom – nikoli.

Pitbul

Pitbuli so krasni psi, začne, a imajo neskončno energije, potrebujejo “delo”, obenem pa so nagnjeni k številnim zdravstvenim težavam, kar za neizkušene lastnike lahko predstavlja nepričakovane stroške.

Rotvajler

Tudi rotvajlerjev ne bi trenerka nikoli priporočila ljudem za prvega psa, saj je po njenih besedah prepogosto vzreja vzrok, da so to psi s številnimi psihološkimi težavami, kot sta negotovost in agresivnost.