Tudi reševalni psi rešili življenje dementni osebi na območju Medvedjega Brda

12. novembra, 2020
Fotografija je simbolična
V ponedeljek zvečer se je na območju Medvedjega Brda izgubila starejša dementna oseba. Vse se je srečno končalo, pomagali so tudi reševalni psi.

Lepa novica je prišla s Policijske uprave Ljubljana, od koder so sporočili, da se je iskalna akcija starejše dementne osebe na območju Medvedjega Brda uspešno končala.

V ponedeljek zvečer so namreč ljubljanski policisti skupaj s pripadniki Prostovoljnega gasilskega društva Medvedje Brdo, vodniki reševalnih psov in Upravo RS za zaščito in reševanje sodelovali v uspešnem iskanju starejše dementne osebe.

Ker so bile zelo slabe vremenske razmere (temperatura 2 stopinji Celzija, visoka vlažnost, zelo gosta megla, vidnost skoraj nična) je bila potrebna hitra iskalna akcija, med katero so osebo podhlajeno našli v gozdu. Po nudeni zdravniški oskrbi je bila že odpuščena v domačo oskrbo.

Vsem sodelujočim v Policijski upravi Ljubljana izrekajo pohvalo za zelo dobro delo, saj so po vsej verjetnosti rešili življenje pogrešani osebi, ki bi lahko umrla zaradi podhladitve.

Katja Željan