Turške oblasti v času karantene hranijo ulične živali

9. aprila, 2020
Turčija ima ogromno uličnih živali, ki se iz dneva v dan prebijajo tudi s pomočjo domačinov, ki jih hranijo. Toda sedaj, ko so ti v izolaciji, so turške oblasti prevzele to ‘nalogo’.

Tako je turški notranji minister Suleyman Soylu izdal navodilo lokalnim oblastem po vsej državi, naj prinašajo vodo in hrano v zavetišča, parke, vrtove in na vse druge lokacije, kjer se zadržujejo ulične živali. Minister vztraja, naj se ”zadosti vsem potrebnim ukrepom, da ulične živali ne bodo lačne.”

S tem ukrepom bodo poskrbeli tudi, da bodo organizacije in posamezniki, ki sicer hranijo pse in mačke, ostali doma. V Turčiji zaradi epidemije veljajo strogi ukrepi omejevanja gibanja, najbolj strogo za tiste mlajše od 20 let, starejše od 65 let in kronične bolnike.

Po tem, ko so se ljudje pričeli izolirati, so začele po Twiterju in ostalih omrežjih pričele deževati prošnje domačinov, naj vendarle nekdo poskrbi za lačne živali. Domačini so jim hrano nastavljali pred svoja vhodna vrata, mnogo psov in mačk pa je ostalo lačnih. Če gre verjeti obljubam turškega ministra, od nedelje ni več tako.