Aktualno

Učiteljica rešila več kot 200 psov z ulice in jim pokazala lepšo plat življenja

Caitie Evers je 28-letna učiteljica iz ameriškega Houstona, ki poleg redne službe opravlja še prav posebno delo. Rešuje pse z ulice in jim kaže lepšo plat življenja.

Caitie Evers ima od nekdaj rada živali, njena ‘služba po službi’ pa se je pričela, ko je bila stara 20 let in je nekaj časa delala v lokalnem zavetišču za živali.

Nekega dne jo je za nasvet poklical prijatelj, ki je na cesti našel zares ubogega psa. Tisto je bil njen prvi, do danes pa je Caitie rešila že skoraj 200 psov, ki so živeli na ulici, večina izmed njih je bila zaradi poškodb ali bolezni na meji med življenjem in smrtjo.

Ko Caitie v dom sprejme takšnega psa, zanj skrbi nekaj tednov ali mesecev, dokler si povsem ne opomore. Večina izmed njih potrebuje veterinarski nadzor, številni tudi hospitalizacijo, pri tem pa Caitie finančno pomaga tudi lokalno zavetišče. Ko si psi opomorejo, pa jim Caitie skuša najti topel dom. Večina izmed njih je ob odhodu neprepoznavnih, glede na stanje, ko so jih našli.

”Houston ima veliko težavo na področju uličnih psov, kar en milijon naj bi jih bilo. Vedno sem imela rada pse in nočem samo sedeti in gledati, kaj se dogaja v našem mestu. Imam čas in možnost, da pomagam. Ni lepšega, kot narediti psa srečnega, ” pravi Caitie Evers, ki sanja, da bo nekoč imela pravo zavetišče za živali.