Ukradenega španjela Keedyja našli 400 kilometrov od doma

30. junija, 2021
Fotografija je simbolična
BBC poroča, da se je število ukradenih psov med pandemijo koronavirusa v Veliki Britaniji skokovito povečalo.

Organizacija DogLost, ki ste ukvarja z iskanjem ukradenih psov, namreč navaja, da je bilo v državi leta 2019 172 kraj psov, v letu 2020 pa kar 465. Očitno se je povpraševanje po nakupu psov med pandemijo močno povečalo, na ta račun so cene mladičkov poskočile, žal pa so narasle tudi kraje psov.

Na kmetiji blizu kraja Thornholme so tako izginili kar trije španjeli. Dva so na srečo hitro izsledili blizu Lancashirea in ju ponovno združili z lastnikom, tretjega, dveletnega španjela Keedyja, pa so pred kratkim našli 250 milj oziroma 400 kilometrov stran od doma.

Lastnik vseh treh španjelov Keith Fetches je bil presrečen: »Čudovito je imeti vse tri spet nazaj«. Kot je še dodal, ga je telefonski klic policistov, da so dobili Keedyja, resnično zelo razveselil. Keedy, ki je bil pogrešan več kot štiri mesece, je zdaj znova v družbi lastnika in ostalih dveh španjelov, 9-letnega Jazza, in 14-letnega Robbieja. Fetches, ki svoje pse označuje kot »svojo družino«, je še povedal, da je moral tat njegovih španjelov pse najbrž pazljivo opazovati ter da je bila njihova kraja očitno dobro načrtovana.

Policija sicer navaja, da kraj psov v tem delu Velike Britanije ni veliko, lastnike pa vseeno opozarja, naj bodo pozorni in naj nemudoma prijavijo vsakršno sumljivo obnašanje v bližini njihovih domov.

Katja Željan