Govoreče ulične svetilke na Irskem opozarjajo na pobiranje pasjih kakcev

27. januarja, 2020
www.shutterstock.com
Prebivalce okrožja Dún Laoghaire–Rathdown na Irskem so med sprehodi presenetile – govoreče ulične svetilke! Te opozarjajo, naj skrbniki psov pobirajo kakce za svojimi štirinožnimi prijatelji.

Govoreče ulične svetilke mimoidoče na zelo vljuden način opozarjajo glede omenjene problematike. ”Naše okrožje ima veliko čudovitih sprehajalnih poti in lepo je videti, kako ljudje uživajo v njih. Ta iniciativa je preventivni ukrep, gre za osveščanje majhne skupine pasjih skrbnikov, ki ne pobirajo iztrebkov za svojimi psi. Filozofija, cilj kampanje je, da postane ne- pobiranje pasjih izrebkov družbeno nesprejemljivo,” je dejal Shay Brennan, predsedujoči tamkajšnjemu lokalnemu svetu.

Ulične svetilke so opremljene z detektorji, ki zaznajo, da je v bližini mimoidoči. V tistem trenutku spregovorijo posneto besedilo glede odgovornega skrbništva. Govoreče ulične svetilke so le en del iniciative – ta vključuje še zelene sprehajalne poti, obveščanje na radiu, oglaševanje na panojih, osveščanje v šoli in tudi patrulje so aktivirali.

Sporočilo iniciative prebivalcem je naslednje: bodite zgled, pospravite za svojim psom, o tem vljudno opozorite tistega, ki tega ne naredi in vedno imejte pri sebi dodatno vrečko, če jo morda kdo potrebuje.

Š.Š