Ulični kuža, ki je sam prišel k veterinarju in pokazal tačko, po diagnozi raka dobro okreva

1. aprila, 2021
Po medijih je zaokrožil posnetek uličnega psa, ki je kar sam prišel v veterinarsko ambulanto. Veterinarka je hitro videla, da z njimi ni vse v redu.

Zgodba prihaja iz Brazilije, iz predela Juazeiro do Norte. Kamera veterinarske ambulante je posnela, kako je vanjo vstopil ulični kuža. Veterinarki je pokazal obolelo tačko, kot da bi prosil za pomoč. In dobil jo je. Zanj se je zavzela veterinarka Dayse Silva in mu naredila preiskave.

Ugotovili so, da ima pes tumor in ga pričeli zdraviti. Dayse ga je čez noč vozila k sebi domov, čez dan pa nazaj na zdravljenje. ”Kuža je zelo močan, krvavitev se je ustavila in zaenkrat se na zdravljenje dobro odziva. Bomo videli, koliko kemoterapij bo potreboval. Gremo dan za dnem,” je povedala ga. Silva, ki za stroške zdravljenja denar zbira tudi javno. Nabralo se ga je že zelo veliko in kar bo presežka, bo namenjeno lokalni nevladni organizaciji, ki skrbi za ulične pse.

Ko je zgodba zaokrožila po spletu, se je javilo ogromno ljudi, ki bi psa radi posvojili. Očitno se mu po življenju na cesti in težki preizkušnji obetajo lepši časi.