Upokojenka v Srbiji išče pomoč pri delu v zavetišču

19. novembra, 2022

“71-letnica išče pomoč v svojem zavetišču za 162 psov” je eden od naslovov zgodb o upokojenki, ki v Srbiji skrbi za pse.

71-letna Gorica Angelkovska s svojo pokojnino skrbi za 162 psov v srbski vasi Draževac, okrog 40 km oddaljeni od Beograda. A lani je zlomila nogo in jo skrbi, kako bo skrbela zanje, poleg tega prihaja zima.

Gorica je Makedonka, ki je več kot 40 let živela v Avstraliji, potem pa se je leta 2016 vrnila v Srbijo. Videla je veliko potrebo po skrbi za zapuščene pse in tako je leta 2019 odprla zavetišče zanje. »Psi pogosto stradajo, so zlorabljeni, pozimi pa je zanje toliko težje zaradi mraza.«

Sama se najbolj boji tega, da ne bi mogla skrbeti za svoje pse. Z njimi zunaj preživi večino dneva in z leti je tudi njo začel načenjati mraz, ki mu je  izpostavljena. Fundacija Harmony fund tako išče donatorje za sredstva, s katerimi bi lahko plačali polni delovni čas nekoga, ki bi ji pomagal v zavetišču. Gorica pravi, da pa je težko najti nekoga, ki bi delal z enako strastjo kot ona. Tule več o tem.