Aktualno

Ustreljena in zlorabljena psička Izzy končno našla topel dom

Ko vidimo psa v stiski, obstajata dve vrsti ljudi. Tisti, ki bodo naredili vse, da bi mu pomagali. In drugi, ki se obrnejo stran. Za Megan Wedge to nikoli ni bila možnost.

Megan Wedge iz ameriškega Daltona ima doma posvojenega kužka in ko se je blizu njene pisarne pojavila in več dni postopala poškodovana psička, je videla samo eno možnost. Ko se je prepričala, da gre za ulično psičko, jo je vzela domov, okopala ter ji pričela prek interneta iskati novega lastnika. Ni je želela pustiti v zavetišču, kajti psičkino zdravstveno stanje ni bilo dobro in zares ji je želela najti topel dom.

Ko jo je zagledala njena sestra Sarah, ji je takoj ponudila pomoč. Sestri živita precej stran ena od druge in tako sta se še isti dan dogovorili, da se srečata na pol poti. Vsako je čakalo 5 ur in pol vožnje in ko je Sarah prvič zagledala psičko, ki jo je poimenovala Izzy, je bila to ljubezen na prvi pogled.

Sarah je Izzy nemudoma odpeljala k veterinarju. Zaradi epidemije koronavirusa, je morala počakati zunaj in ni smela spremljati psičke na pregled. Ko se je veterinar vrnil k avtu, kjer je bila Sarah, ji je povedal grozljive novice. Izzy je bila hudo zlorabljena, ima dislociran kolk, najverjetneje jo je povozil avto, prav tako pa je bila ustreljena. Po vsem njenem telesu so našli ostanke peletov streliva.

Za konec je veterinar povedal še, da je Izzy breja in da nosi 9 zdravih mladičkov! Junija so se skotili in kot je povedala Sarah za iheartdogs.com, je Izzy od tedaj povsem druga psička. Skrb za mladičke je prinesla novo energijo, kljub temu pa še vedno zelo težko hodi.

Vsi mladički so našli tople domove, Izzy pa tudi končno uživa med ljudmi, ki jo imajo prvič v življenju zares radi.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.