Uvažanje psov: Velika Britanija za dobrobit živali zaostruje pogoje

27. avgusta, 2021
Uvažanje psov je v Veliki Britaniji v vzponu, da bi preprečili zlorabe, pa sedaj zaostrujejo pogoje uvoza.

Do sedaj so mejo lahko prestopili mladički, stari 15 tednov, od sedaj naprej pa bodo morale biti živali stare vsaj 6 mesecev. Za ta ukrep so se odločili zato, da v največji meri preprečijo prezgodnje ločevanje mladičkov od svoje mame.

Prav tako bo odslej prepovedano v Veliko Britanijo uvažati psičke, ki so breje in pa psičke s kupiranimi ušesi ali repi. Med ‘zvezdniki’ namreč postajajo vedno bolj popularni psi, ki izgledajo nevarno, temu sledijo množice in s tem se povečuje povpraševanje za pse z denimo kupiranimi ušesi. Ta praksa je sicer v Veliki Britaniji od leta 2006 prepovedana, saj gre pri tem za mučenje živali.

Lani so v VB uvozili 66.000 psov, od tega so jih na meji zasegli 843. Med uvozi je bilo nekaj zares strašljivih prizorov. V zapuščenem vozilu v Londonu  so našli lačne in dehidrirane 8 tednov stare mladičke pasme beagle, v pristanišču Dover pa so našli 8 mladičkov, pripeljanih iz Romunije, starih 6 tednov, v zelo slabem, kritičnem stanju.

Kot je povedal tamkajšnji minister za dobrobit živali, Zach Goldsmith, so odločeni, da bodo zatrli in omejili črni trg z živalmi.