V Celju zastrupljajo pse?

»POZOR!!! Izvedeli smo za nov primer (že 5. v zadnjih treh tednih) potencialne zastrupitve psa na področju Polul in Košnice. Lastnike prosimo, da ste pozorni na vaše pse, še posebej na sprehodih …« so zapisali na facebook profilu Zamba veterine v petek.

Kot so poročali na portalu celje.si so se na tem območju v zadnjih tednih začeli vrstiti pogini psov zaradi zastrupitev. Po nekaterih podatkih naj bi zaradi zastrupitve poginili štirje domači psi in še en lisjak, če pa pogledamo objave na različnih družabnih omrežjih, je število še mnogo večje.

Tudi zavetišče Horjul na facebook strani njihovega “mulca Horjulca” Žaka opozarja: “Barabe nastavljajo strup! Neke kroglice črne barve. V zadnjih dneh so umrli 4je kužki in lisjak. Pes, ki zaužije strup, se trese, kot da bi imel epileptični napad, dokler mu srček ne odpove. Na Zambi nekaterim niso mogli pomagati. Pazite na kužke – informacije so iz prve roke!”

Obstaja sum, da gre za strup za glodavce, za katerega ne obstaja protistrup. Policija primer preiskuje in kot so za portal celje.si pojasnili s PU Celje, naj bi po do sedaj zbranih obvestilih psi pojedli neznano snov in v hudih bolečinah poginili. Pri vseh so zasledili močno slinjenje, tresenje in povišano temperaturo.