V Ljubljani bodo brezplačne vrečke za pasje kakce

6. maja, 2022

Ljubljana je zeleno, urejeno in čisto mesto. Je pa tudi psom prijazno mesto, pri čemer opozarjajo, da je za prijetno sobivanje vseh pomembno tudi pobiranje pasjih kakcev.

“Večina pasjih sprehajalcev počisti iztrebke in jih odloži v koške za mešane odpadke, žal pa se še vedno najdejo tudi nevestni lastniki, ki za svojim ljubljenčkom iztrebkov ne poberejo, zato smo tudi letos pripravili akcijo deljenja vrečk za pasje iztrebke. Tokrat bomo vrečke delili na zelenih površinah po četrtnih skupnostih, ki so priljubljena sprehajališča psov,” so napovedali akcijo v sklopu projekta Človek, čuvaj svoje mesto.

Kje bodo delili vrečke?

Akcijo so začeli včeraj, 5. maja 2022, v Četrtni skupnosti Polje.

  • V petek, 13. maja, bo akcija med 17. in 19. uro potekala v Četrtni skupnosti Moste. Vrečke bomo delili na območju Parka Kodeljevo ter na sprehajalni poti ob Ljubljanici od Parka Muste do Gradu Fužine.
  • V torek, 17. maja, bodo v Četrtni skupnosti Posavje, vrečke bodo med 15. in 17. uro delili v Centralnem parku soseske Ruski car ter v Spominskem parku 7. septembra.
  • Akcijo bodo nadaljevali v petek, 20. maja, v Četrtni skupnosti Vič. Med 17. in 19. uro bodo vrečke delili na območju Športnega parka Svoboda.
  • V torek, 24. maja, bodo obiskali Četrtno skupnost Dravlje. Med 15. in 17. uro bodo v okolici OŠ Dravlje in na sprehajalni poti ob šolskem igrišču.

Spomladanski del akcije bodo zaključili v petek, 27. maja, v Četrtni skupnosti Jarše. Vrečke bodo med 17. in 19. uro delili na območju naselja Nove Jarše, na zelenicah v okolici igrišč Ulica Hermana Potočnika 17-41 in Beblerjevega trga 6-14 ter na osrednji zelenici med Ulico Hermana Potočnika in Clevelandsko ulico.

 

Vir in foto: ljubljana.si