V Oklahomi se je skotil kužek s šestimi tačkami – Skipper je prava borka

25. februarja, 2021
vir fotografije: Neel Veterinary Hospital / Facebook
V ameriški Oklahomi se je skotil kužek s šestimi tačkami in dvema repkoma. Veterinarji so ga poimenovali ‘čudežni kužek’.

Skipper je mešanček med borderskim ovčarjem in avstralskim ovčarjem.

Rojen oz. rojena je bila 16. februarja med velikim snežnim metežem. Je čisto navaden mladiček, pa v resnici zelo poseben, saj ima med drugim kar šest tačk.

Štiri dni po kotitvi so bili veterinarji presenečeni nad tem, kako dobro gre Skipper, saj do sedaj še niso imeli psa, ki bi s takim stanjem preživel več dni po kotitivi.

Pri ultrazvočnem pregledu so ugotovili, da ima Skipper dve vrsti prirojenih motenj. Ima eno glavo in prsno votlino, ima pa po dve medenici, spodnji sečni poti, dvojne reproduktivne organe, dva repka in šest tačk. Predvidevajo, da je bila Skipper del dvojčkov – ko sta se jajčeci ločili, pa ločitev ni bila popolna.

”Samo druga polovica njenega telesa je podvojena,” je povedal veterinar in dodal še, da teden dni po kotitivi Skipper uspeva, da je močna punca ter da veterinarska ekipa in njeni skrbniki ne vidijo nobenega razloga, da ji ne bi dali najboljših možnosti za življenje.

Veterinarji bodo še naprej spremljali njeno stanje in ji pomagali, da čim lepše in s čim manj bolečinami živi življenje, kolikor ji je namenjeno.