V Šolsko veterinarsko ambulanto že prihajajo prvi begunci s svojimi živalmi

16. marca, 2022

“V teh dneh v Šolsko veterinarsko ambulanto že prihajajo prvi begunci iz Ukrajine s svojimi živalmi, še več pa jih bo v prihodnjih dneh, tednih,” sporoča Zavod SVSP.

Pri Zavodu SVSP so se odločili, da vse stroške veterinarske oskrbe, ki jo bodo potrebovali, krijejo sami, saj, kot pravijo: “Verjamemo, da v tem trenutku potrebujejo našo pomoč.”

Ker so to živali iz države, ki ni članice Evropske Unije, zahteva zakonodaja poseben protokol. To pomeni, da mora večina živali poleg tega, da se jih označi, izda potni list, cepi proti steklini, opraviti še titracijo protiteles za steklino, kar znaša vse skupaj med 150 in 200 evrov.
Poleg tega poskrbijo tudi, da so pri živalih odpravljeni notranji in zunanji zajedavci in, če potrebujejo hrano, dobijo tudi to.

Če bi Zavodu želeli pomagati pri tem, lahko nakažete poljubno donacijo na TRR: SI56 6100 0001 4964 925, Zavod SVSP, Krekova 12, 1218 Komenda ali na paypal: zavodsvsp@gmail.com ali pošljete dobrodelni SMS SVSP5 na 1919, s katerim prispevate 5 EUR.