Aktualno

V Veliki Britaniji pozivajo vlado k umiku davka na hrano za živali

Britanska neprofitna organizacija Dog Trust poziva vlado, da podpre lastnike psov tako, da začasno umakne davek na hrano za živali in veterinarske storitve.

“Vidimo vse več pasjih lastnikov v brezizhodnih situacijah, zato  pozivamo vlado, naj pomaga družinam s psi, tako da umakne davek za pasjo hrano in veterinarske storitve za 12 mesecev,” so zapisali v peticiji, kjer zbirajo podpise za podporo predlogu.

V krizi je namreč vse več klicev za pomoč, saj si lastniki ne morejo več privoščiti veterinarskih storitev in hrane. “Lani smo imeli okoli 50.000 srce parajočih klicev lastnikov, ali lahko oddajo psa, saj si ga enostavno niso mogli več privoščiti,” poročajo in poudarijo, da se nihče ne bi smel znajti v taki situaciji, da zaradi vse višjih cen in krize razmišlja o tem, da odda družinskega člana.

Njihova anketa je pokazala, da prek 30 % lastnikov psov skrbi cena oskrbe, prek 50 % pa jih je potarnalo glede veterinarskih stroškov.

Z umikom davka, kot pravijo, bi jim za eno leto vsaj malce omilili stroške in skrbi ter omogočili psom, da ostanejo s svojimi družinami – tam, kamor spadajo.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.