V zahvalo veterinarju zakupil 5,4 milijona vreden oglas na Super Bowl

30. januarja, 2020
Pasji skrbnik David MacNeil je tako hvaležen veterinarju, ki je njegovemu psu rešil življenje, da je zanj zakupil astronomsko drag oglas na prihajajočem vrhuncu ameriškega nogometa, Super Bowl – u.

Lansko poletje so Davidu povedali, da ima njegov pes Scout agresivno vrsto raka na srcu, da ima samo 1 % ozdravitve in najverjetneje samo še 1 mesec življenja pred seboj. ”Tam je bil, stal je v kotu, me gledal in migal z repkom. Rekel sem si – ni možnosti, da ga dam uspavati”, se spominja David.

Scouta so prepeljali na univerzo Winsconsin – Madison, kjer je prejel kemoterapijo in obsevanje. Mesec dni kasneje so veterinarji Davidu sporočili, da se je tumor zmanjšal za 78 %, kasneje za 90 %, danes pa ga skorajda ni več.

Da bi se zahvalil veterinarjem, se je David odločil za posebno gesto. Posnel je 30-sekundi oglas, ki bo predvajan 2. februarja na tekmovanju Super Bowl. ‘Naslov’ oglasa je ‘Srečen pes’ in pripoveduje zgodbo o Scoutu ter kako so mu veterinarji rešili življenje.

Kot je dejal MacNeil, se je za oglas odločil z namenom osveščanja in finančne podpore za raziskave in inovativna zdravljenja, ki jih izvajajo na omenjeni univerzi.

Oglas si lahko pogledate spodaj: