Aktualno

Veterinar jih ni sprejel, ker so zamujali 8 minut, pes je kasneje poginil

Po spletu je zaokrožila zgodba iz ZDA, ki jo je sicer težko 100 % preveriti, zdi se skoraj nemogoča, a vendar … 

Ko je kazalo, da se dveletni miniaturni avstralski labradoodle Frankie ne počuti najbolje, se je lastnica nemudoma dogovorila za obisk veterinarja. Ta ju je, kot pravi, zaradi osmih minut zamude, zavrnil. Ko je stala v prometnem zamašku, je sicer po njenih besedah klicala v veterinarsko ambulanto, da bo zamudila, vendar se nihče ni oglasil. Čeprav je bilo do izteka rezerviranega termina z veterinarjem še pet minut, pravi, da ju kljub prazni čakalnici veterinar ni želel sprejeti.

Ponudili so ji termin naslednji dan in triažni sistem za nujne primere, vendar, kot pravijo v ambulanti, je skrbnica želela, da njenega psa pregleda veterinar.

Naslednje jutro je bilo Frankiejevo stanje slabše, zato ga je odpeljala k dežurnemu veterinarju. Ta mu je diagnosticiral pljučnico. Kljub prizadevanjem kirurga, da bi ga rešil, je Frankie tisti dan žal poginil.

Lastnica se je sicer pritožila na veterinarko kliniko, ki ju je prejšnji dan zavrnila, vendar so odgovorili, da so ji dali nov termin naslednji dan in ponudili triažni sistem, ki je namenjen prav takšnim primerom.

Vsak krivdo išče pri drugem, nastradal pa je ubogi pes. V Sloveniji nujne primere veterinarji vedno sprejmejo, poleg tega pa delujejo dežurne ambulante. Problem je morda le – kako presoditi, ali gre za nujni primer – za to je vedno bolje pred obiskom veterinarja poklicati.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.