Aktualno Življenje s psom

Veterinar opozarja skrbnike psov na nevarnost zadušitve z ovratnico

foto: adobestock
Južnoafriški veterinar, ki je doživel nočno moro vsakega pasjega skrbnika, je spregovoril o nevarnosti ovratnic pri psih. Amir Anwary je na TikToku delil podrobnosti o smrti svoje psičke Nale.

Nesreča z ovratnico se je zgodila, ko je prvič šel na tek brez telefona. Ko se je vrnil, je bil njegov telefon poln neodgovorjenih klicev in sporočil, ki so ga opozarjali na težavo z njegovimi psi.

Kaj se je zgodilo z ovratnico?

Odhitel je domov, kjer je stala gruča ljudi in opazovala psa. Mislili so, da sta se psa med sabo stepla, vendar Amir je vedel, da tega ne bi naredila. Vstopil je na vrt, kjer je našel enega od psov v zraku, drugi pa je imel svoj gobec ob njegovem vratu.

Psa sta se igrala in spodnja čeljust njegovega drugega psa se je ujela pod ovratnico, ki se je zavrtela, ko se je poskušal osvoboditi. Psička je obvisela v zraku in zaradi pretesne ovratnice na žalost poginila.

Zdaj opozarja na nevarnost ovratnice med igro

Veterinar zato danes opozarja, da naj imajo psi v času medsebojne igre ovratnice bolj ohlapno zatisnjene, v primeru, da pse pustimo same doma, pa je najbolje, da se ovratnice odstrani in s tem izogne možnosti za tovrstne nesreče.


Preberite tudi: Nevarnosti, ki jih za psa prinaša piknik

Nevarnosti, ki jih za psa prinaša piknik

error: Kopiranje teksta ni mogoče.