Video: Mladički pirenejskega planinskega psa se zabavajo s kozlički

10. julija, 2021
Simpatični posnetki z živalmi nam polepšajo marsikateri dan, sploh ko lahko na njih občudujemo izjemna prijateljstva med živalmi.

Tokratni posnetek je nastal na kmetiji Pygmy Harbor v Knoxvillu v ameriški zvezni državi Tennessee, kjer lastniki vzrejajo pigmejske koze in mladiče pirenejskega planinskega psa.

Na posnetku lahko opazujemo, kako pirenejski planinski psi nadzorujejo poti pigmejskih kozličkov in jate kokoši, ki jih psi in kozlički očitno sploh ne motijo.

Tako tudi ne leti perje, ko eden od kozličkov skače okrog kokoške (čeprav je deležen njene lekcije) in medtem ko mladički pirenejskega planinskega psa raziskujejo okolico. Zdi se namreč, da starejše živali budno nadzorujejo mlajše člane združbe in da se različne živali v tej skupnosti resnično prijetno počutijo.

Video, ki so ga prvič objavili aprila lani, je do danes naštel 2,2 milijona ogledov, na tisoče gledalcev pa je opozorilo na pomirjajočo vsebino posnetka. Eden od njih je tako zapisal: »To je moja podoba raja«. Več pa jih je dodalo, da bi tako pomirjajoč posnetek lahko gledali ure in ure …