Video: moški ulični psički z mladiči naredil zavetje, ta je vanj sprejela še muco z mladički

15. aprila, 2021
Živali so ena izmed najbolj pristnih bitij na tem svetu. Kar dokazuje tudi zgodba o nenavadnem prijateljstvu, ki tokrat prihaja iz Hrvaške.

Dobrosrčen moški je na ulici opazil psičko, ki je imela mladičke. Odločil se je, da ji postavi utico, kamor bi se lahko umaknila in nudila varno zavetje svojim mladičkom.

Potem, ko je opazil, da se je psička namestila v utico, se je umaknil in pustil družinico, da v miru počiva. Naslednji dan, ga je pričakalo presenečenje.

V utici, ki jo je namestil za psičko z njenimi mladički, je zagledal še muco, ki je ravno tako imela mladičke. Psička je torej videla, da tudi muca potrebuje zavetje, zato ji je dovolila, da skupaj bivajo v majhni utici. Psička je imela dovolj veliko srce, da je majhna utica nudila zavetje vsem.

Vsi potrebujemo streho nad glavo, varno zavetje in ljubezen. Živali niso nič drugačne, tudi one potrebujejo varnost in toplino. Psička je krasen primer, kako lahko eno veliko srce pomaga drugemu v stiski, ne glede na to, da je tudi sam morda na istem. Ko bi le bilo več takšnih ljudi, kot je ta moški, ki je nevede v resnici pomagal kar dvema družinicama.

Katjuša Rajovec