Aktualno

Video: Rešenčka Riley in Ronnie, ki sta se skotila v zavetišču, postala policijska psa

Običajno se v vrstah policije znajdejo psi vrhunskih vzrediteljev. Včasih pa lahko to mesto zasede tudi kužek, ki mu prihodnost sicer ne obeta nič lepega.

Riley in Ronnie sta kužka, ki sta se skotila v zavetišču, njuna mati (pasme nizozemski ovčar) pa je bila v žalostnih okoliščinah odvzeta od lastnika, ki jo je imel skrito v lopi.

Ko so jo pripeljali v zavetišče, so videli, da je breja in kmalu sta na svet prišla Ronnie in Riley, poleg njiju pa še devet mladičkov. V zavetišču so se bali, kako bo psička sprejela svoje mladičke, vendar se je izkazala za zelo ljubečo mamo. Malo manj ljubeča pa je bila do zavetiških prostorov, saj je uničila kar dve kletki in potrebovala nadzor 24 ur na dan. Travme iz preteklega življenja so bile velike.

Očitno pa vsaj Rileya in Ronnieja čaka drugačno življenje. Čeprav se v policijskih vrstah običajno odločajo za nizozemske ovčarje iz vrhunske vzreje, so ju pri policiji vzeli pod svoje okrilje in se odločili, da sta primerna za proces treninga, ki ju bo spremenil v izurjena policijska psa.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.