Aktualno

Video: Sibirski haski, ki zna svojemu lastniku reči tudi ‘ne’

Da so nekatere pasme psov precej vokalne, je znano, a sibirski haski z imenom Moon je zagotovo med nadvse zanimivimi in glasnimi primerki – tudi zato, ker zna svojemu lastniku reči odločen ‘ne’.

To še posebej velja, ko mu kateri od lastnikov reče: »Moon, počakaj sekundo«. Takrat bo Moon zagotovo odgovoril: »Ne«.

Kot je mogoče razbrati s posnetka, se Moon nadvse rad oglaša in na tak način sporazumeva s svojima lastnikoma, Markom in Brittany. Tako brez težav odgovori na vprašanje, kaj je narobe, ali si želi piščanca, zna pa tudi reči ‘slanina’ in izraziti svojo jezo. Kot je povedal njegov lastnik, so si v družini najprej želeli posvojiti pitbula, a ker so imeli doma tudi dojenčka, so jim to odsvetovali. Zato so se odločili za nakup sibirskega haskija, ki pa očitno zelo rad govori in na tak način sporazumeva z okolico. Glasen je velikokrat, tudi med počitkom na kavču, ko nanj teče vodni curek iz cevi -čeprav vodo naravnost obožuje – in ko ga po kopanju sušijo.

Pri življenju z Moonom se lastnika kar najbolj trudita zadostiti potrebam, ki jih ima pasma, pri igri pa je haski z lastnikoma občutno manj nežen kot z njunima otrokoma, ki imata dve in pet let. Ko sta otroka v vrtcu oziroma šoli, se lastnika Moonu še bolj posvetita z različnimi miselnimi igrami, ob katerih haski naravnost uživa. Ko se otroka vrneta domov, je z njima nadvse nežen in umirjen, kar velja tudi za igro.

Moonova lastnika se strinjata, da sta na haskija nadvse ponosna, tudi zato, ker se z njima ‘pogovarja’ na način, v katerem odlično izraža svoje potrebe in želje. Dodajata, da je Moon zelo samozavesten pes in tudi drzen pes, njegova govorica pa precej glasna.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.