Aktualno

Vloženih 1,4 milijona podpisov Evropski komisiji za končanje dobe kletk rejnih živali

V petek, 2. oktobra je bil pomemben dan – Evropska komisija je namreč prejela prvo uspešno Evropsko državljansko pobudo za dobrobit rejnih živali.

”V petek, 2. oktobra 2020, na svetovni dan rejnih živali, je Evropska komisija prejela evropsko državljansko pobudo (EDP) Končajmo dobo kletk, ki jo je podpisalo 1,4 milijona ljudi po vsej Evropi. Z njo smo pozvali EU, naj ukine uporabo kletk. To pomeni enega najpomembnejših dni za rejne živali doslej,” so zapisali v sporočilu za javnost pri Društvu za zaščito živali Ljubljana (v nadaljevanju DZZŽ Ljubljana).

Kot so še zapisali, je namen te pobude doseči prenehanje uporabe kletk pri reji živali po vsej Evropi: ”Več kot 300 milijonov prašičev, kokoši, zajcev, rac, prepelic in telet po vsej EU je zaprtih v kletkah. Pri tem ima večina kletk rešetke, zelo omejen prostor, kar onemogoča živalim svobodno gibanje. Kletke so krute in popolnoma nepotrebne.”

Zapisali so še, da so v Društvu za zaščito živali Ljubljana prepričani, da so z vložitvijo EPD prestopili ciljno črto v največjem političnem pritisku za dobrobit rejnih živali v zgodovini, ter da so na to skupno zmago izjemno ponosni.

Povzeto po sporočilu za javnost DZZŽ Ljubljana

error: Kopiranje teksta ni mogoče.