Aktualno

Vojni veteran: ”Psa sta edina, ki sta bila tam zame”

Posledice, ki jih pušča vojna pri vojakih, niso nobena skrivnost. Marsikdo se z vojno ‘bori’ še celo življenje potem, ko se vrne v domače okolje.

Tudi ameriški vojak Joshua, ki je služil v Afganistanu, je med njimi.

Ko se je vrnil nazaj domov, se je počutil popolnoma izoliranega. ”Počutiš še popolnoma samega, odrezan od vsega. Moja dva psa sta bila edina, ki sta bila tam zame,” je povedal Joshua za Animal Planet.

Toda ko se je odločil, da je čas za selitev iz Lousiane v Kalifornijo, je to prineslo težko odločitev. Za nekaj časa se bo moral posloviti od svojih psov, Momma in Pande. Bilo je težje, kot si je mislil. Močno ju je pogrešal. A ni bilo težko samo njima. Po ločitvi sta Momma in Panda prenehala jesti in postala zelo otožna.

Vse skupaj sta opazovali Tia in Mariah iz organizacije Pitbulls and Parolees. Odločili sta se, da bosta pomagali Joshui in psičkoma, ter poskrbeli za njun prevoz vse do Kalifornije. Po dobrih dveh mesecih so bili zopet skupaj, psa sta svojega skrbnika takoj spoznala in njuno razpoloženje se je spremenilo v trenutku, Joshua pa ni mogel skriti solz. Danes sta zopet srečna psa, ki pomagata in opogumljata svojega človeka.