Vrata zaprla ena največjih pasjih farm v Južni Koreji

19. aprila, 2021
Čeprav počasi, pa vendar se premika. Zaradi upada povpraševanja po pasjem mesu je svoja vrata zaprla (še) ena pasja farma v Južni Koreji.

V južni Koreji so psi vzrejeni na farmah namenjeni za človeške prehrambene potrebe. Pogosto brez vode, hrane živijo zaprti v majhnih kletkah brez zaščite pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Psi so ubiti na pogosto krute načine, največkrat z elektriko.

Številne kampanje in društva se borijo proti farmam in ubijanju psov za meso in kljub raziskavi, ki je pokazala, da pasjega mesa ne uživa 70% Korejcev, so mnogi vseeno prepričani, da je to pravica državljanov, zato se pse množično pobija še naprej. Tam velja splošno prepričanje, da se psi, vzrejeni za meso, razlikujejo od tistih, ki so namenjeni za hišne ljubljenčke.

Kljub temu pa se počasi vendarle premika, saj so nedavno zaprli eno večjih tovrstnih farm – Nakwon. Zaprtje je sledilo poleti izvedenemu inšpekcijskemu pregledu, ki je pokazal številne nepravilnosti. Za zaprtje pa je potekala tudi peticija, zbrali so kar 46.000 podpisov. Marca 2021 so še enkrat opravili inšpekcijski pregled, ki je odločil, da se mora farma zapreti.