Yorkie Remy se je po 14 ‘ukradenih’ letih vrnil domov

23. decembra, 2020
Pred štirinajstimi leti je kuža z imenom Remy nenadoma izginil. Pred nekaj meseci pa se je končno vrnil domov.

Sčasoma so se morali sprijazniti, da psa ne bodo več videli. Vse do letošnjega leta, ko se je najverjetneje ukradeni pes vrnil domov. Yorkie Remy je bil tedaj še mladiček, ki ga je Aaron Webster svoji ženi kupil kot presenečenje. Kot je dejal Aaron, je bil Remy že kot mladiček  pogumen in močan in več kot očitno je tak tudi ostal, da je preživel zadnjih 14 let.

Remyja so tistega nesrečnega dne spustili ven, da opravi svoje potrebe. Takrat je enostavno izginil. Družina ga je iskala vsepovsod, sčasoma pa so se sprijaznili z dejstvom, da ga ne bodo več videli.

Pred nekaj meseci pa so Websterja klicali iz zavetišča, da so na ulici našli Remyja – bil je suh, bolan, brez zob in slep. Websterja so izsledili prek mikročipa. Odpeljal se je po Remyja in ga pripeljal domov, kjer že stanuje en kužek.

”Če bi lahko prosil za karkoli, bi prosil za to, da bi se 24 ur pogovarjal z njim o tem, kaj vse se je zgodilo v tem času. Zakaj je izginil? S kom in kje je živel? Vem, da ni preživel 14 let na ulici, toda ni mu bilo lahko. Bil je zlorabljen, sedaj pa počasi prihaja k sebi,” je dejal Aaron, ki se sprašuje, zakaj ga niso veterinarji, h katerim je gotovo kdaj šel Remy, kontaktirali.

Malemu terierju gre dobro, kljub slepoti raziskuje in spoznava prostor. ”Majhen je, toda izjemno močan. Sicer ne bi preživel zadnjih 14 let. Kar si zasluži sedaj, je lepo življenje brez stresa,” pravi njegov skrbnik.