YouTube kanali s pomiritveno glasbo za pse

Tehnološke rešitve niso obšle niti naših kosmatih prijateljev; obstajajo različne aplikacije z različnimi funkcijami tako za pse, kot za mačke.

Obstajajo aplikacije za pametne telefone in tablice, ki ujamejo pozornost mačke, da s “tapkanjem” po ekranu lovi plen; obstaja tudi pasja televizija, ki predvaja prizore, za katere se domneva, da bodo ulovili pozornost psa in obstaja kopica kanalov na YouTubu, ki ima glasbo, prijazno do pasjih “ušes”. Se vam vse to zdi pretirano?

Mogoče pa ne smete soditi na prvo žogo, zlasti ko beseda nanese na glasbo za pse; tudi nedavne študije so dokazale, da lahko predvajanje pomirjujoče glasbe ugodno vpliva na počutje psa, zlasti na izločanje hormona kortizola, ki je v telesu odgovoren za stresne reakcije. Ob predvajanju mirne glasbe naj bi se upočasnilo dihanje, psi tudi manj lajajo.

Pomirjujoča glasba še posebej dobro vpliva na pse, ki se borijo z ločitveno tesnobo. Včasih pomaga že, če tišino doma presekate z radiem ali televizijo in tako na nek način preusmerite pozornost. Kot odlična izbira se je izkazala tudi klasična glasba, ki pa po nekaj tednih poslušanja naj ne bi imela več takega učinka kot na začetku. Psi so se pomirili tudi ob poslušanju reggae glasbe in Boba Marleya, a, če se vrnemo na začetek: zahvaljujoč se tehnologiji imamo tudi kopico YouTube kanalov, na katerih najdemo glasbo, ki je namenjena prav pomirjanju psa.

3 YouTube kanali, ki jih lahko predvajate vašemu psu

Seznami predvajanja so dolgi tudi več ur, tako da jih lahko brez težav predvajate tudi ob vaši daljši odsotnosti.

Relax my Dog

Izbirate lahko med različnimi seznami predvajanja – od takih, ki nudijo glasbo za pomirjanje ločitvene tesnobe ali pa za prijeten in pomirjujoč pasji spanec.

Pet Tunes

Paleta glasbenih vložkov za različne domače ljubljenčke, saj vse živali ne slišijo istih frekvenc. Tukaj recimo najdete tudi glasbo, primerno za hrčke.

Calm your dog

Še en kanal, bogat z raznolikimi seznami predvajanja za različne priložnosti.

Menjajte kanale in sezname predvajanja, da se jih pes ne naveliča.

Lena Gregorčič