Z ulic Mehike rešil več kot 500 psov

8. julija, 2020
V zadnjih šestih letih je Edgardo Zuñiga rešil in rehabilitiral okoli 500 psov, ki jih je pobral z mehiških ulic.

Edgardo, ki se je ga prijel vzdevek Edgardo Perros (perro pomeni pes v španskem jeziku) je na poti že 6 let in ne misli odnehati. Do sedaj je prehodil okoli 14.000 kilometrov. S seboj vozi velik voz, na katerem, za njim, pred njim in okoli njega so – psi. Njegovo poslanstvo je pomagati psom z ulice, za katere se nihče ne zmeni.

Vsak pes, ki se pridruži njegovi karavani, je deležen ljubezni, prijaznosti, hrane in medicinske oskrbe. Pri tem Edgardu pomagajo veterinarji in prostovoljci.

Edgardo z vsakim psom, ki ga ne more rešiti, preživi toliko časa, da pride njegova ura in je ta pes vsaj v zadnjih trenutkih deležen nekaj ljubezni. ”Mislim da nekdo v tej situaciji potrebuje bližino, naj bo človeka ali druge živali, in nekaj ljubezni,” pravi. Tisti, ki so Edgarda srečali pravijo, da je najbolj presunljivo to, da se sploh ne zaveda teže svojih dejanj. Pravi, da pač živi tako, kot zna.

Ko bo svoje popotovanje končal, se bo s svojimi tremi psi ustalil v Mexicu in se še naprej bojeval proti zlorabljanju nedolžnih bitij.

Š.D.