Zapuščen kuža postal eden najboljših policistov v boju proti drogam

10. septembra, 2021
Bandit je zapuščen kuža, ki ga je k sebi vzela britanska policija in ga pričela uriti za policijsko delo. Zelo kmalu je že pokazal svoj talent.

Bandita (ime mu je nadel prvi lastnik in ni povezano z delom na policiji) so kar trije prejšnji lastniki zapustili, ker naj bi bil hiperaktiven in se ni razumel z drugimi psi.

Očitno mu je bilo namenjeno, da se sreča s policistom Lee Fairmanom (Avon and Somerset Police) in postane njegov zvesti sodelavec. Fairman je Bandita treniral posebej usmerjeno za iskanje drog, denarja in strelnega orožja.

Bandit, ki je mešanec med mejnim ovčarjem in staffordshirskim bulterierjem je bil star 2,5 leti, ko je leta 2017 prišel k policiji. Vse šolanje je opravil z odliko, že v prvem tednu delovanja na terenu pa je bil izjemno uspešen, saj je našel tako droge, kot v vzmetnici skrit denar.

”To je fantastičen pes s čudovitim karakterjem,” je o njem povedal policist Fairman, ki je mnenja, da Bandit, če ne bi prišel v policijo, ne bi imel lepih možnosti za svojo prihodnost.

V vseh teh letih je bil Bandit uspešen v veliko akcijah. Celo tako zelo, da sta si pred kratkim z njegovim vodnikom prislužila prav posebno priznanje za svoje izstopajoče dosežke. Bravo!