Zapuščena psička Jeanie izgubila tačko, prebolela raka, danes pa kot terapevtski pes riše nasmehe

Fotografija je simbolična
Pogumna psička Jeanie, ki je izgubila eno tačko in prebolela raka, dela kot terapevtski pes in riše nasmehe vsem okoli sebe.

13-letna Jeanie je mešanka med pomerancem, yorkijem in pudljem. Našli so jo leta 2007 v Lousiani, zapuščeno in zanemarjeno, tako hudo je bilo, da so ji morali amputirati eno tačko. Ko je okrevala, je našla svoj ‘za vedno’ dom pri Lydii Chrochet, ki se je odločila, da je Jeanie idealna za terapevtskega psa. To poslanstvo opravlja že 9 let.

Obiskuje bolnišnice, šole, srečanja posameznikov, ki imajo izkušnjo z amputacijo, prav tako pa se pusti božati in ljubkovati otrokom s travmami.

”Jeanie je čista ljubezen. Ima čudovit karakter in čuti emocije ljudi,” pravi njena skrbnica Lydia. Jeanie je kot terapevtska psička tako priljubljena, da so o njej celo napisali knjigo.

Na začetku letošnjega leta pa so veterinarji ugotovili, da ima Jeanie raka. K sreči so tumor v velikosti golf žogice uspešno odstranili in julija je psička že popolnoma okrevala.

Kljub vsem izkušnjam, ki Jeanie niso prizanašale, je še vedno prav ona tista, ki v Lydijino družino prinaša sonce in razveseljuje vse okrog sebe.