Zdravega češkoslovaškega volčjaka veterinar usmrtil brez vednosti lastnikov

13. januarja, 2023

Zakonca iz Anglije sta kupila češkoslovaškega volčjaka Dodgea kot mladička od vzrediteljice, strokovnjakinje za to pasmo psov – češkoslovaški volčjak je mešanec med nemškim ovčarjem in karpatskim volkom.

Par je 7-letnega psa Dodgea lani za nekaj tednov pustil pri vzrediteljici, saj sta bila v finančni stiski. Prepričana, da lahko ona najbolje poskrbi zanj. Vsekakor pa nista pričakovala, da ju bo gospa poklicala in jima povedala, da jo je pes napadel ter da je na poti veterinar, ki ga bo pomiril.

Dve uri sta vozila do vzrediteljice, da bi prevzela psa, a ko sta prispela, sta izvedela, da je bil njun ljubi Dodge evtanaziran.

Povedala jima je, da veterinar vznemirjenemu psu ni mogel dati injekcije, zato mu je v hrano dodal pomirjevala, vendar mu jih ni dal dovolj, zato se je “moral zjutraj vrniti, da mu je dal še injekcijo”.

A sledil je še en šok. Preiskava primera je pokazala, da je bilo dejanje veterinarja, ki je evtanaziral psa, povsem primerno. Policija je primer zaključila: »Ker pes ni trpel, ni šlo za kaznivo dejanje, in ker je veterinar rekel, da je mislil, da je vzrediteljica lastnica psa, ni storil nič narobe.«

Ne moremo verjeti!

Vir: Dailymail