Aktualno

Ženska, ki je v treh letih rešila prek 500 invalidnih psov in jim našla topel dom

Gill Daghistani (vir: bbc.com)
Gill Daghistani iz Walesa je prav posebna. Nekdaj zaposlena v zdravstvu, je svoje življenje posvetila psov, pred katerimi se običajno zapirajo vrata.

Vse skupaj se je pričelo, ko je 47-letna živalovarstvenica Gill posvojila Wolfieja, rešenčka iz Madžarske, ki so ga želeli zaradi poškodb uspavati. Pri Gill je Wolfie živel srečno še dve leti in prav ta pes jo je spodbudil, da je leta 2017 ustanovila organizacijo Wolfie’s Legacy (v prevodu: Wolfiejeva zapuščina).

Od tedaj je našla dom več kot 500 ranljivim psom, trenutno pa njena organizacija zbira denar, s katerim bodo zgradili rehabilitacijski in posvojitveni center za pse.

Gill in prostovoljci, ki ji pomagajo, tako potujejo po svetu in rešujejo pse, ki bi imeli brez njihove pomoči le malo možnosti za preživetje. Gre za pse, kot pravi Gill, ki so bili ‘zavrnjeni’ kot rešenčki in na seznamu za uspavanje, ker da ne bodo mogli normalno živeti. Gill in Wolfie sta dokazala obratno.

Velikokrat gre za poškodovane pse, ki so izgubili okončino, a imajo še vedno veliko volje do življenja. Ena izmed njih je Hannah, ki je izgubila tačko v avtomobilski nesreči v Bosni. Posvojil jo je nekdanji vojak, 43-letni Simon Johnson. ”Hannah je čudovita. Je celo hitrejša od našega labradorca, ki ima vse tačke. Vsak dan nam naredi poseben in je najbolj predana psička na sveti,” je o njej povedan Simon.

Na spletni strani organizacije Wolfie’s Legacy si lahko preberete še številne čudovite zgodbe.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.