Ženska mu je ukradla psa, on pa je ni prijavil, pač pa plačal za njeno odvajanje od drog

16. avgusta, 2021
VIR: https://www.instagram.com/findtherightrehab/
Brayden Morton je imel dolga leta težave s zasvojenostjo od drog, šele v sedemnajstem poskusu mu je uspelo zaživeti brez odvisnosti.

Potem se mu je nekega dne, mnogo let zatem, zgodilo, da so mu ukradli ljubljeno 3-letno psičko, šarpejko Darlo.

Takrat se je svet zanj ustavil in edino, kar mu je bilo pomembno je bilo to, da najde Darlo. ”Nisem verjel v to, bil sem prepričan, da je ne bom nikoli več videl, da bo pristala v pasjih bojih ali kaj podobnega,” je v solzah spregovoril Brayden.

Poklical je policijo, kjer so mu svetovali, naj novico razširi prek družbenih omrežij. Za Darlo je ponudil 5000 dolarjev nagrade. Prejel je na stotine namigov, večinoma ‘praznih’. Potem se je oglasila neka ženska in prva dala resnično upanje Braydenu. Povedala je, da je videla isti avto parkiran pred neko prodajalno ter v njem zelo Darli podobnega psa. Odpeljal se je tja, toda zopet je bil namig lažen.

Naslednjega dne pa je Brayden prejel klic s skrite številke. Slišal je glas mladega dekleta, kako joče. Takoj je začutil, da je to dekle, ki je odpeljalo Darlo. Povedal ji je, da ni jezen na njo. Poklical je še policijo, ki ga je želela spremljati, toda to je zavrnil, saj ženske ni želel prestrašiti.

Ko je prišel na mesto dogovora, je najprej zagledal Darlo. Potem pa je zagledal tisto mlado žensko in v njej takoj prepoznal staro verzijo sebe. Objel jo je in ji povedal, da jo popolnoma razume in da ji odpušča. Ni ji dal denarja, saj bi ga več kot očitno zapravila za droge, pač pa ji je plačal rehabilitacijo. Tudi policiji je ni prijavil.

Kasneje mu je ženska zaupala, da se z drogami bori že od 16-tega leta, za Darlo pa so ji naročniki kraje plačali 150 dolarjev, namenjena naj bi bila za razplod. Toda ženska ni imela srca, da ji Darlo zares predala naprej.