Ženska posvojila 15-letnega labradorca in mu polepšala preostanek življenja

© Daily Paws (Brandy Fowler)
Zgodba 15-letnega črnega labradorca Whiskeyja je lahko navdih za mnoge. Whiskeyja so pred kratkim rešili iz enega od ameriških zavetišč, kjer veliko psov evtanazirajo.

Premestili so ga v organizacijo za dobrobit živali z imenom Rescue Ranch. Omenjena organizacija je svojo sodelavko Brandy Fowler zaprosila, da psa posvoji in Fowlerjeva ni dolgo razmišljala: »Takoj sem privolila, saj obožujem labradorce. Doma imamo namreč že rumenega«.

Po prihodu v nov dom je moral Whiskey nekoliko pridobiti na teži, sicer pa je izgledal srečen in zdrav pes. A pregled pri veterinarju je pokazal drugače, natančneje tumorje na vranici in infekcijo srca. Fowlerjeva in organizacija Rescue ranch so spoznali, da se Whiskey približuje koncu življenja.

Rescue Ranch / IG

Žalostna novica je Brandy Fowler in njeno družino navdihnila, da Whiskeyju polepšajo konec življenja po svojih najboljših močeh. Tako so izdelali poseben spisek stvari, ki jih črni labradorec Whiskey v življenju najbrž nikoli ni počel, a so v preteklosti razveseljevale njihove prejšnje pse. Tako si je Whiskey privoščil sladoled, narisal sliko, šel plavat, obiskal je bar, se udeležil rojstnodnevne zabave, pojedel doma pripravljene piškote za valentinovo in cheeseburger. Prav tako je obiskal ostale živali v organizaciji Rescue Ranch, pojavil se je na televiziji, lovil mehurčke in raziskoval rožne vrtove.

Kot poudarja Whiskeyjeva posvojiteljica, je treba dobro izkoristiti vsako skupno minuto. »Preprosto je treba uživati v času, ki nam je še ostal. In narediti čim več posnetkov, ob katerih bomo uživali, ko se bomo spominjali skupnih dogodivščin«.

Katja Željan