Ženska prepotovala 1000 kilometrov, da bi združila 93-letnika z njegovim ljubim psom

27. oktobra, 2020
Fotografija je simbolična
Ko je moškemu z imenom Alan Leek pričelo pešati zdravje, se je moral tedaj 88-letnik odpovedati svojemu ljubemu pasjemu prijatelju Capu.

V posvojitev ga je pred petimi vzela 51-letna SallyAnn Fisher. Od tedaj Alan, ki je vdovec brez bližnjih sorodnikov, svojega Capa ni nikoli videl, toda SallyAnn je hranila njegovo telefonsko številko.

Sedaj, ko se zadeve s Covid-19 zopet zaostrujejo, je SallyAnn pomislila na Alana: ”Pomislila sem, kako osamljen mora biti sedaj v teh časih. Bil je zelo aktiven človek, kmet, sedaj pa ves čas preživi v domu za starostnike, izoliran od vseh. Želela sem mu prinesti malo veselja,” je dejala za metro.co.uk.

Zato se je s Capon usedla v avto in se odpeljala 500 kilometrov daleč, da sta obiskala Alana. ”Samo pogled na Alanov obraz, ko je zagledal Capa, je odtehtal prav vso pot. Oba sta bila tako vesela,” je povedala SallyAnn.

Alan in Cap sta skupaj preživela eno uro in ko sta se ločevala, so si pomagali, v tistem trenutku pa se je Alan zlomil. ”Bilo je srce parajoče,” je povedala SallyAnn. Alan pa: ”Ne morem več hoditi, toda Cap me je spomnil na mlada leta, ko sva skupaj prehodila kilometre in kilometre. Obisk me je razveselil, bil sem tako počaščen in ganjen.”