Zlati prinašalci zvezde turistične ponudbe v Veliki Britaniji

11. julija, 2021
https://thegoldenretrieverexperience.com/gallery
V Veliki Britaniji imajo nadvse zanimivo turistično ponudbo. V kraju Minehead v pokrajini Somerset namreč lahko obiščete ducat zlatih prinašalcev.

Obiskovalci jih lahko božajo, se z njimi igrajo in jih tudi hranijo. Vse to seveda lahko počnete tudi z njihovimi mladički. Za dve uri takšnega uživanja je treba odšteti 60 funtov oziroma 85 dolarjev.

Izbirate lahko tudi med drugo ponudbo. Daljši obisk, ki je namenjen tistim, ki se od zlatih prinašalcev nikakor ne morejo ločiti, vključuje šesturno druženje s temi prijaznimi psi in nočitev, stane pa 180 funtov oziroma 255 dolarjev.

https://thegoldenretrieverexperience.com/gallery

Tovrstna ponudba se je naravnost razcvetela, odkar jo je Tilly Washer priporočila na TikToku. Sama se je za obisk odločila na obletnico poroke s svojim partnerjem, njen posnetek pa je dosegel kar štiri milijone ogledov na družabnih omrežjih. Tilly je obisk nekoliko drugačne turistične ponudbe v Mineheadu opisala kot svoj najboljši dan v življenju. Od takrat se je povpraševanje po obisku kmetije, kjer zlati prinašalci živijo, izjemno povečalo in preseglo vsa pričakovanja, saj so različne programe za uživanje s temi čudovitimi psi hitro razprodali.

Psom prijazen center so v Mineheadu sicer odprli že pred desetimi leti, njegov ustanovitelj je bil Nicolas Grant St-James, ki je ljudi povabil, naj se pridružijo neverjetni skupini zlatih prinašalcev in jim omogočijo zadostno mero crkljanja. Na spletni strani centra so še zapisali, da so njihovi psi brezhibno šolani in neskončno ljubeči, skratka idealni za vse tiste, ki si svojega hišnega ljubljenčka ne morejo privoščiti.

Obiskovalci lahko izbirajo med različnimi programi, ki vključujejo tudi sprehajanje psov, kampiranje z njimi čez noč, pa tudi piknike v družbi z njimi.

Katja Željan