Zlati prinašalec Sunny v času karantene pomaga bolni sosedi

vir: KKTV
Sunny je 7-letni zlati prinašalec iz ameriškega Kolorada, ki s svojo skrbnico Karen Eveleth pomaga sosedi, ki ima pljučno bolezen, potrebuje dodatni kisik in sodi v zelo rizično skupino obolevnosti za novim virusom.

Tako gre zlati prinašalec Sunny do 71-letne sosede, kjer prevzame listek s seznamom za v trgovino. Listek odnese Karen, ki v trgovini nakupi vse potrebno. Vrečke potem Sunny odnese k sosedi.

”To je tako čudovito. Prijetno je, ko Sunny pride na obisk in takoj se počutim bolje. Trenutno je to moj način komunikacije,” je Sunnyjevo delo komentirala soseda Renee Hellman. ”Vsakdo lahko naredi nekaj majhnega, ki pa v resnici za nekoga pomeni veliko,” pa pove Karen Eveleth, ki za sosedo kuha tudi tople obroke, Sunny pa pomaga tudi pri raznašanju le tega.

Karen je na idejo, kako pomagati sosedi, prišla, ko je po televiziji videla, kako pes v teh časih pomaga v bolnišnici v Denverju. Rekla si je: ”Tudi jaz imam psa, ki lahko pomaga.” Za Sunnyja pa doda še, da je pravi junak. Sama ima težave s hrbtom in ko ji kaj pade na tla, Sunny vedno skoči in ji pobere. Zadolžen je tudi za prinašanje pošte. ”Sunny ima še dva bratca, toda dostava in pobiranje enostavno nista zapisana v njun DNK,” zaključi Karen.