Aktualno

Zopet zastrupljanje psov v Mariboru in Ljubljani

V zadnjih dneh znova poročajo o nastavljanju pasjih strupov in to kar na več koncih. Povzemamo opozorila pasjih skrbnikov in društev.

Tivoli, Rožnik, Mostec – Ljubljana

Kot so sporočili pasji skrbniki prek družbenih omrežij, naj bi strupe nastavili na območju Tivolija, Rožnika in Mosteca, 2 psa sta na infuziji.

Tezno – Maribor

Društvo za zaščito živali Maribor pa je objavilo sporočilo Karmen, ki je zapisala takole: ”Rada bi vas opozorila, v kolikor je v vaši moči, da obvestite vse lastnike malih živali, da na območju Tezna nekdo na travo posipa polžji strup in zastruplja pse. Včeraj smo komaj rešili našega 8-mesečnega shihtzuja. V bloku, kjer živimo, so se zastrupili že 3 kužki …”

Dupleški vrh, okolica Maribora

”Včeraj zjutraj so na območju Dupleškega vrha zastrupili TRI PSE! Uporabljen je bil živčni strup, verjetno polžomor, vsi trije so poginili v manj kot pol ure, eden na veterinarski mizi. Sledila je prijava policiji in veterinarski inšpekciji, saj se lokalni prebivalci več ne počutijo varne. Delite, informirajte, opozarjajte!” pa je pred dvema dnevoma zapisala pasja skrbnica Suzana Plohl.

Previdnost velja!

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.