Aktualno

Zavetišče Perun po podpori županov ostaja odprto

Kot kaže, Zavetišče Perun ne bo zaprlo svojih vrat. Pred časom so se v medijih pojavili namigi, da tam ni vse tako, kot mora biti ter da se dogajajo nepravilnosti.

V zvezi s tem so prek Razvojne agencije Zgornje Gorenjske sklicali novinarsko konferenco ‘zgornjegorenjski’ župani, torej župani Jesenic, Kranjske Gore, Bleda, Gorij, Bohinja, Radovljice in Žirovnice. Na njej je bil prisoten tudi lastnik Branko Pirc, ki vodi Zavetišče Perun. Vsi župani so izrazili podporo zavetišču, ki tako ostaja odprto.

”Župani so povedali, da na nobeni od občin zoper delo zavetišča niso nikoli prejeli nobene pritožbe posameznih občanov, delo z zavetiščem oziroma njegovim lastnikom pa ocenili kot korektno in strokovno. Zbrane medije so obvestili, da je Branko Pirc na podlagi pogovora z župani pred kratkim izrazil pripravljenost, da z dejavnostjo za teh sedem občin Zgornje Gorenjske nadaljuje tudi v prihodnje. Sodelovanje z ostalimi gorenjskimi občinami je odvisno od vsake občine posebej,” so zapisali na Občini Jesenice na portalu mojaobcina.si. In še, da bi vsaka druga rešitev, torej novo, bolj oddaljeno zavetišče, pomenila velik finančni in časovni zalogaj.

Perun sicer deluje na območju 17-tih občin, preostale se bodo glede nadaljnjega sodelovanje opredelile same od v skladu z dogovorom z Brankom Pircem. Ta je po nedavnem medijskem ‘linču’ celo napovedal zaprtje zavetišča. To se na podlagi podpore omenjenih občin, ne bo zgodilo.

O delovanju zavetišč pri nas pa si več lahko preberete tukaj. 

vir. mojaobcina.si

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.