Zvest pes dva meseca čakal na ledu v upanju, da se lastnik vrne

Fotografija je simbolična
Zvest pes Chernysh je kar dva meseca čakal na točki, kjer je nazadnje videl svojega skrbnika. Zgodba prihaja iz ruskega pristaniškega mesta Madagan.

Dan in noč je pes čakal na ledu na točki, od koder je videl odpluti svojega skrbnika, ki je izginil za obzorjem in se nikoli več vrnil k svojemu psu. Psu so hrano prinašali ribiči, katerim se Chernysh ni pustil ujeti, da bi ga odpeljali na varno. Ribiči so psa poimenovali Hachiko, po legendarnem japonskem psu, ki je več kot devet let čakal na svojega preminulega skrbnika.

Organizacije za zaščito živali je pred sčasoma pričelo vedno bolj skrbeti, kajti led se je začel topiti in kuža je bil v vedno večji nevarnosti. Psa jim je s pravo ‘lovilno akcijo’ uspelo ujeti. Kljub dolgemu času na ledu je veterinarski pregled pokazal, da je Chernysh v dobrem fizičnem stanju.

Topel dom mu je ponudil eden izmed ribičev, ki so mu prinašali hrano. Povedal je, da je kuža (poimenoval ga je Chernysh) še vedno nervozen in išče poti nazaj na led. Ribič je povedal še, da se bo psu odpovedal, v kolikor se pojavi njegov prejšnji lastnik in ga želi nazaj.