Tačke na izletu na Gorenjsko: Jezero Črnava

25. aprila, 2021
Prebujajoča se narava in vedno daljši dnevi so kot naročeni za odkrivanje novih lokacij za sprehode in izlete. Eden izmed takih podvigov je lahko tudi obisk jezera Črnava.

Jezero Črnava se nahaja 30 min iz Ljubljane, v smeri proti Gorenjski. Gre za manjše jezero v bližini Preddvora, primerno za obisk v vseh letnih časih; pozimi boste priča pravljični podobi, poleti bo prijala hladna gorenjska klima, jeseni se lahko nadejate čudovitih barv, pomlad pa je čudovita že sama po sebi.

Ker gre za manjše jezero, ga lahko v celoti obhodite, kar vam bo vzelo približno 30 min z zmernimi postanki za branje pasjih novičk, seveda pa si lahko za to vzamete več časa.

Preden zaključite sprehod in se odpravite domov, lahko na hitro raziščete še bližnjo okolico jezera ali pa se odpravite po poteh »grajskega drevoreda«; jezero Črnava je namreč tik ob prekrasnem gradu Hrib iz 16. stoletja.

Sprehod okrog jezera Črnava je nezahteven, zato je primeren tudi za pasje seniorje in vse tiste, ki ne zmorejo prav dolgih sprehodov.

Verjetno ni treba posebej poudariti, da je treba imeti psa pod nadzorom (v jezeru živijo tudi račke – ne dovolite psu, da jih preganja ter jim omogočimo plavanje v jezeru brez stresa!) in da je treba za njim počistiti! Bodimo vzorni pasji skrbniki in tako bodite pozitiven zgled vsem tistim, ki to niso.

Lena Gregorčič