Ko gre skupaj s psom na sprehod tudi vaša mačka …

7. januarja, 2022

Mnogi skrbniki psov imajo doma več psov ali pa še mačko ali več mačk. Mačke ponavadi živijo v notranjih prostorih, nekateri jih spuščajo v bolj ali v manj varno okolje, so pa tudi taki, ki mačko peljejo na sprehod kar skupaj s psom.

Kako pa je tak sprehod videti? Nekateri mačke ravno tako vodijo na povodcu, ki zanje sicer ni obvezen, je pa tako varneje. Druge mačke se kar same sprehajajo ob psu in skrbniku, le občasno vmes malce odtavajo, svobodno povohljati še kaj dlje.

Znanstvenik trdi, da sprehajanje povečuje mačjo srečo

Dve psički in mucka

Kot pravi skrbnica dveh psičk in mucke, je najbolj pomembno, da vse tri dobijo svojo dozo aktivnosti in zanimivosti zunanjega sveta – njena mucka se ob pripetih psičkah svobodno sprehaja, ob morebitni nevarnosti pa pobegne na drevo in tako krepi svoj mačji nagon. Med tem, ko se psički igrata z žogico, mačka teka okoli njih ali pa vohlja po mačjih novicah okolice.

Skrbnik starejšega labradorca in tigraste mucke, ki se je k njim domov kar sama pritepla, pa pravi, da so redno uživali na skupnih sprehodih v naravi, zdaj pa sicer mačka še vedno rada z njim raziskuje okoliške hribe, kuža pa se raje odpravi na krajši “wc potep”, sicer pa več počiva.