Z mačko na dopust: izkušnja iz prve roke

27. junija, 2021
Flynn je pasme maine coon in je tipičen zelo prilagodljiv in vsestranski predstavnik svoje pasme. In čudovit sopotnik na dopustu.

Že prejšnje leto, ko je šel z nami v dolino Soče in v Železnike na dopustovanje, je dokazal, da mu tudi dolga vožnja in menjava okolja ne predstavljata težav. Lani pa smo jo mahnili na prelep Bled, kjer je užival na Blejskem jezeru in v okolici kampa Šobec.

To, da ga voda nadvse fascinira, sem ugotovila že, ko je bil še mladiček. Nikoli ni imel težav s prečkanjem potočkov, slapovi in ribniki so ga vedno pomirjali. Tako je bilo tudi na Bledu. Prejšnje leto pa smo najeli kočo v največji slovenski vasi Davči in užival je v gozdu in svobodi. Prav ničesar se ne boji. Nasprotno, obožuje vse živali. Nad konji in ovcami je bil čisto fasciniran in sledil jim je ob pašniku. Velikokrat se šalim in komentiram, da Flynn misli, da je pes.

Pasma maine coon je bila moja vseživljenjska želja, vendar sem do prihoda Flynna v moje življenje vedno posvajala in k sebi jemala začasnike s ceste ali zavetišča. Po smrti moje Nelly, ki je bilo čisto navadna (pa vendar zelo posebna) mačka, sem pa se odločila uresničiti to svojo željo, saj sem si rekla, da če bom hotela preboleti Nelly, bo moral biti moj naslednji maček zares poseben. In sem ga dobila! Zame najboljšega med vsemi! Spomnim se dne, ko sem ga šla k vzrediteljici Martini Strmole v Ivančno Gorico prvič obiskat. Takrat je bil star osem tednov. V kopici vseh mačkov zares nisem vedela, katerega izbrati, še najbolj sem si ponovno želela samičko. Pa se je Flynn odločil drugače in me izbral! Ravno ko sem stala povsem iz sebe in premišljevala, katerega vzeti, je pritačkal do mene, se začel nemudoma z mano igrati in v trenutku sva se povezala.

Ko sem čez mesec dni prišla ponj, me je že čakal pred vrati. Bil je zares pogumen mladiček in tak je ostal vse do danes. Življenje z njim je posebno, polno dogodivščin. Vedno sem si želela mačkona, ki bi lahko šel z menoj povsod. Večina mačk ima težave s spremembami. Flynnu so pa prav vsakdanje.

V avtu se vedno sproščeno vozi, za daljše izlete ga dam v nahrbtnik in ga nesem na hrbtu, ima pa njegov nahrbtnik tudi kolesa. Drugače pa sem ga od majhnega navadila na oprsnico in povodec, tako da krajše razdalje premagujeva tudi tako. Moj mačkon Flynn je čudovit sopotnik na izletih.

A.K