Kdo je Lulu, glavna igralka filma Pes?

24. februarja, 2022
Foto: Blitz Film & Video Distribution Ltd

Film PES je ljubezenska zgodba dveh nekdanjih elitnih bojevnikov, le da ima eden od njiju po naključju štiri tačke – belgijska ovčarka Lulu.

Na prvi pogled gre za komedijo o trdoživem nekdanjem vojaku in še bolj trdoživi belgiski ovčarki Lulu, ki drug drugega spravljata ob živce, vendar obtičita skupaj z namenom, da prepotujeta celotno zahodno obalo ZDA, da bi pravočasno prišla na pogreb svojega najboljšega prijatelja. Pod vsem tem, navidezno smešnem scenariju, pa leži čustveno nabita zgodba o ranljivosti in učenju, kako nadaljevati svoje življenje po tragediji in izgubi.

To je zgodba o raziskovanju osebne moči; kako se, ko smo soočeni z veliko stisko, velikokrat utrdimo in zapremo sami vase, medtem ko bi se morali odpreti. Film PES raziskuje tezo, da je predaja edina situacija, težja od boja. In edina stvar, za katero se je vredno predati, je ljubezen.

Kdo je Lulu?

Leta 2018, ko je bila psička glavnega igralca in enega od režiserjev Channinga Tatuam, diagnosticirana s terminalnim rakom, jo je odpeljal na potovanje po pacifiški obali, kjer sta lahko skupaj ustvarila še nekaj zadnjih lepih spominov. “Ko se je vrnil, sva vedela, da želiva posneti film, ki se odvija na cesti oz. na poti, in vedela sva, da želiva povedati zgodbo o človeku in psu, ki se vsak po svoje soočata s koncem pomembnega poglavja v svojem življenju in si nevede pomagata, da začneta na novo,” sta povedala oba režiserja.

Tako je nastala zgodba o Lulu

Lulu se je rodila na slikovitem norveškem fjordu pri uveljavljenemu rejcu belgijskih ovčarjev. Imela je prikupen in družaben karakter, rada se je igrala in je bila naravni vodja med svojimi vrstniki. Zaradi njenega hitrega razvoja so jo na njen 1. rojstni dan prodali za usposabljanje kot ameriško vojakinjo K9. Med usposabljanjem se je hitro povzpela na vrh svojega razreda in poslana je bila v elitno šolo ameriških vojakov za posebne operacije K9. Tam se je združila s svojim vodnikom in bodočim najboljšim prijateljem, polkovnikom Rileyem Rodriguezom. Lulu je v posebni enoti služila šest let in je bila vključena v več kot 115 bojnih misij. Med služenjem so jo oskbeli zaradi dveh strelnih ran, treh poškodb zaradi eksplozije v neposredni bližini ter anksioznosti. Obožuje zrezke, teniške žogice, preganjanje velikih živali, gleda Grey’s Anatomy in ne pusti, da bi se kdorkoli iz nje delal norca. Podrobnosti njene službe pa so strogo zaupne.