10 pasem psov, ki se najbolje razumejo z mačkami

14. aprila, 2022

Vse več ljudi je, ki imajo doma tako mačko kot psa – kar je pri tem najlepše, je, če sta med seboj prijatelja. Za to moramo v veliki meri poskrbeti sami, nekaj pa je seveda tudi na karakterjih.

Naj bi pa veljalo, da so nekatere pasme na splošno bolj naklonjene mačkam.

1. Zlati prinašalec

Njihova nežna narava pride do izraza tudi v odnosih z drugimi živalmi. So učljivi in ponavadi se zlahka navadijo na mačke – celo znani so po tem, da se trudijo zanje in si želijo skupne igre, kadar le mački to ustreza.

2. Labradorec

Tudi labradorci so znani po potrpljenju in so zato idealni kužki za družbo majhnim otrokom – in tudi mačkam.

3. Mops

Mopsi obožujejo crkljanje, naročje in posteljo – in so v tem kar podobni mačkam, pa tudi po velikosti. Le poskrbeti je treba, da je v naročju dovolj prostora za oba.

4. Buldog

Buldogi so mirne narave in se bodo zelo dobro ujeli z mačko – oba imata svoje trenutke, ko imata pač rada svoj mir.

5. Baset

Baset je sicer lovski pes, a hkrati je zelo družaben – raje ima mačjo družbo kot nobene.

6. Beagle

Še en pes z izjemnimi vohalnimi sposobnostmi in z željo po življenju v večji družini – ker ne marajo biti sami, je mačka dobra družba zanje.

7. Bostonski terier

Bostosnki terier je navihan pes, ki se rad drži svojega skrbnika, prav vesel pa je tudi, če je zraven še mačka.

8. Pirenejski planinski pes

Kot velik puhast polarni medvedek je pirenejski planinski pes znan po tem, da je zelo samostojen, obenem pa tudi po tem, da je nežen velikan, kar se tiče odnosa z mačkami v družini.

9. Kavalir King Charles španjel

Znani so po tem, da se prilagodijo marsikateremu življenjskemu slogu, npr. tudi bolj sproščenemu in npr. veliko starejših, ki ima mačko, so omisli še to kraljevo pasmo psa.

10. Pomeranec

Če imate mačko, ki mora biti glavna, je pomeranec pri tem ne bo oviral, bosta pa skupaj poskrbela za to, da boste veliko na nogah!

 

Preberite tudi, kaj pomeni, da sta pes in mačka “kot pes in mačka“, katere pasme se najbolje razumejo z drugimi hišnimi ljubljenčki in si poglejte FOTOGRAFIJEpasje-mačjega prijateljstva.